– Jag hjälper våra optikerkunder att hitta den optimala lösningen för sina kunder och patienter. De beställer inte specialglas varje dag och behöver ibland hjälp att beräkna den smartaste lösningen. Vi gör ju det här hela tiden och kan dela med oss av erfarenheter från andra fall.

På RX jobbar fyra glasexperter som bollar idéer med kunder, ger råd och beräknar olika glaslösningar. Mattias som jobbat på Multilens i 17 år är en av dem.

– Vi på RX är nog ganska kluriga och intresserade av problemlösning i största allmänhet. Jag drivs av att göra ett så bra jobb som möjligt och att alltid försöka se lösningar istället för problem. När vi lyckas med något som vi inte provat tidigare och kund hör av sig och är nöjd med resultatet är det extra kul.

RX-avdelningen är ett sammansvetsat team med högt i tak. Det finns ett driv att förbättra och utveckla arbetsprocesserna i syfte att nå ett så bra slutresultat som möjligt.

Jag trivs på Multilens för att alla får chansen att testa på olika saker. Och trots att företaget har vuxit så mycket finns det fortfarande en familjeföretagskänsla där alla är välkomna och det är något jag verkligen värdesätter.

Publicerad 27 september 2023